Skip to main content
Blog

Lee Man Fong ‘Twee duiven’

By 1 februari 2021No Comments
Lee Man Fong 'Twee duiven', 1948

Onze volgende veiling van Indonesische schilderijen bevat weer werk van Lee Man Fong (1913-1988), de hofschilder van President Soekarno. We ontvingen het vanuit de Verenigde Staten.

Man Fong schilderde veel duiven. Het is zelfs zijn meest gehanteerde onderwerp, er zijn zeker zo’n 100 schilderijen met een dergelijke voorstelling bekend. Toch is dit een bijzonder en ook commercieel schilderij. Dit komt in de eerste plaats uiteraard door het feit dat de kunstenaar een grote naam heeft, met name in Indonesië. Daarnaast is dit een schilderij uit zijn, artistiek gezien, beste periode. Tijdens deze periode woonde hij ook in Nederland, namelijk tussen 1946 en 1952. Het schilderij is in het Chinees gesigneerd en gedateerd herfst 1948. Ook later in zijn carrière maakte Man Fong dus nog dit soort schilderijen. Die zijn dan vaak wel minder virtuoos en brengen daardoor meestal ook beduidend minder op. Al met al kunnen we hier spreken van een topstuk!

Heeft u ook Indonesische of Indische schilderijen? Neem den contact met ons op! Geen enkel ander veilinghuis in Europa kan een indrukwekkender reeks resultaten op dit gebied laten zien. Zo verkochten we eerder al een schilderij van Lee Man Fong voor € 720.000. Ook voor andere kunstenaars behaalden we regelmatig ‘uitschieters’, bijv. € 600.000 voor Hofker, € 470.000 en € 460.000 voor Le Mayeur de Merprès en € 380.000 voor Bonnet.

Meer informatie over onze veilingen van Indonesische en Indische schilderijen:

René de Visser

Zeeuws Veilinghuis – Zeeland Auctioneers

rene@zeeuwsveilinghuis.nl

www.zeeuwsveilinghuis.nl