Skip to main content

Bieden

1) Bieden in de veilingzaal

Indien u in de zaal wilt bieden, dan dient u een biednummer te hebben. Bieden doet u door het biednummer naar boven te houden. Biednummers kunnen tijdens de kijkdagen bij de receptie worden verkregen.

2) Schriftelijk bieden

Indien u niet op de veiling aanwezig kunt zijn, dan kunt u ook schriftelijk bieden. U schrijft dan het maximale bedrag op dat u wenst te betalen. Is dit bod hoger dan wat door anderen geboden wordt, dan is het object voor u. Hierbij betaalt u niet altijd uw maximumbod. Als het bieden bijvoorbeeld steeds met stappen van 100 euro gaat en er door anderen niet meer dan 1500 Euro geboden wordt, terwijl u 2000 als maximumbod had, dan wordt het object u toegewezen voor 1600 Euro.

U kunt schriftelijke biedingen doorgeven per e-mail of tijdens de kijkdagen kunt u een formulier invullen voor schriftelijke biedingen.

3) Telefonisch bieden

Als u telefonisch wenst te bieden, dan nemen we tijdens de veiling contact met u op en kunt u live meebieden. Aangezien het goed organiseren van telefonisch bieden een hele organisatie is, is telefonisch bieden pas mogelijk vanaf € 500. Tevens nemen we aan dat als u een lijn reserveert u ook minimaal de onderste richtprijs wilt bieden.

Reserveren voor telefonisch bieden kunt u doorgeven via auction@zeeuwsveilinghuis.nl.
Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer bij te voegen. Naast de kavelnummers ontvangen we ook graag een korte omschrijving om misverstanden te voorkomen.

Tevens kunt u schriftelijke of telefonische biedingen doorgeven tijdens de kijkdagen door middel van een biedformulier.

4) Online live bieden via internet tijdens de veiling

Registeren voor online live bieden tijdens de veiling kan via de online catalogus.
Hiervoor dient u zich te registreren via de button welke u rechts in het catalogusscherm ziet.

LET OP: voor kavels met relatief hoge richtprijzen accepteren we soms geen online live biedingen. Dit wordt dan in de catalogus vermeld bij een dergelijk kavel.

5) Timed-online veiling

Bij een timed-online veiling kunt u online uw biedingen invoeren tot de aangegeven tijd waarop de veiling van het betreffende kavel afloopt. Vaak loopt een timed-online veiling 1 tot 2 weken. Bij dit type veiling is het dus niet mogelijk om telefonisch of in de zaal mee te bieden; alleen via internet! Wel worden er, net als voor de zaalveilingen, enkele kijkdagen georganiseerd waarop de aangeboden kavels bekeken kunnen worden.

Ook voor de timed-online veilingen kunt u zich aanmelden via de button die u rechts in het catalogusscherm ziet.

Voor alle manieren van bieden geldt:

Nieuwe klanten dienen zich éénmalig te legitimeren. Via email kan dit door een scan of foto van een geldig legitimatiebewijs door te sturen naar auction@zeeuwsveilinghuis.nl. Indien gewenst mogen de pasfoto en het BSN-nummer afgeschermd worden. In sommige gevallen kan het voorkomen dat aanvullende informatie wordt gevraagd.
In dat geval graag vermelden of dit voor schriftelijk, telefonisch of online bieden is. Indien u in de veilingzaal wilt bieden, dan kunt u zich uiteraard legitimeren bij het halen van een biednummer.

Registreer u ruim voor aanvang van de veiling, alleen dan kan toegang tot bieden gegarandeerd worden. Realiseer u dat de tijd voor registratie op veilingdagen zelf minimaal kan zijn en dat wij ieder verzoek moeten controleren (ook voor internetbieden).