Skip to main content

Over ons

Het Zeeuws Veilinghuis behoort tot de top van Nederland en België en heeft vestigingen in Middelburg en Amsterdam.
De veilingen en kijkdagen vinden doorgaans plaats in Middelburg. Tevens hebben we een dependance in Middelburg, Veilinghuis Korendijk. Deze bevindt zich sinds juni 2020 in hetzelfde pand als het Zeeuws Veilinghuis.

Ons innamekantoor te Amsterdam bevindt zich in Gebouw Wittenberg (Luther Museum Amsterdam), Nieuwe Keizersgracht 570.

We organiseren de volgende internationale veilingen twee keer per jaar:
Exclusive Items
Aziatica
Schilderijen uit voormalig Nederlands Indië

Daarnaast worden soms ook veilingen van één collectie of thema georganiseerd.
Zo veilden we in het verleden o.a. collecties van wapens, munten en boeken.

We onderscheiden ons door:
– Kwaliteit
– Internationale aanpak
– Specialisaties

Hoofdkantoor in Middelburg

Innamekantoor in Amsterdam

Dependance Veilinghuis Korendijk

Kwaliteit

Bewust kiezen we niet voor een massaal aanbod van kunst en antiek. We onderscheiden ons door kwaliteit en niet door kwantiteit. Kavels moeten aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Door deze houding kunnen we een goede presentatie en promotie garanderen.

Op 17 mei 2022 realiseerden we de hoogste veilinguitslag voor een kunst- of antiekobject ooit op een Nederlandse veiling: € 1.600.000 (hamerprijs) voor een schilderij van W.G. Hofker (bevestigd door Artprice.com).

Opvallend is ook dat we jaar na jaar hoge uitslagen realiseren. De laatste tien jaar werden de hoogste Nederlandse uitslagen voor één object vaak bij ons gerealiseerd.

Onze gecertificeerde taxateurs kennen de actuele marktsituatie en kunnen u voorzien van juiste taxaties en adviezen. Korte lijnen in de bedrijfsvoering zorgen er voor dat zaken soepel geregeld worden. Bureaucratie is ons vreemd.

Internationaal

We lopen voorop in het benutten van de mogelijkheden van internet. Niet alleen via onze eigen website, maar ook via andere kanalen worden de te veilen kavels gepromoot. Doordat er via internet ook live geboden kan worden tijdens de veilingen, is het maximum aantal bieders dat kan bieden op één kavel ongelimiteerd.

Mede door deze aanpak verkopen we wereldwijd. Zo verkopen we Chinees porselein en schilderijen uit voormalig Nederlands Indië direct aan verzamelaars en musea in het Verre Oosten.

Door onze locatie hebben we voor Nederlandse begrippen ook een grote klantenkring in België en Frankrijk.

Specialisaties

Schilderijen uit voormalig Nederlands Indië

Aziatica

M.C. Escher

Zilver en juwelen

Kunst en antiek gerelateerd aan Zeeland

Veilinghuis Korendijk

De laatste jaren is het Zeeuws Veilinghuis steeds internationaler geworden. Dit heeft veel aandacht nodig. Zo kan het gerust voorkomen dat we met het promoten van één topstuk meerdere dagen bezig zijn. Om hier tijd voor vrij te maken, hebben we in 2013 onze dependance Veilinghuis Korendijk opgericht.

Stukken met meer internationale potentie worden bij het Zeeuws Veilinghuis geveild, het overige doorgaans bij Veilinghuis Korendijk. De veilingen bij Veilinghuis Korendijk worden erg gewaardeerd en zijn zonder uitzondering drukbezocht.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.