Kopen

Kopen op een veiling is een spannende en boeiende aangelegenheid.

De verkoopprijs van een object (‘kavel’ in veilingjargon) staat namelijk niet vast, het is afhankelijk van wat er geboden wordt door de geïnteresseerden.

Het aanbod van een veiling kunt u vinden in de catalogus. Hierin staan alle kavels vermeld met kavelnummer, beschrijving en richtprijs.

Bieden kunt u op de volgende manieren:

  1. Bieden in de veilingzaal
  2. Schriftelijk bieden
  3. Telefonisch bieden
  4. Online bieden via internet

Onder het submenu ‘Bieden’ wordt dit nader toegelicht.
De catalogus is doorgaans zo’n twee weken voor de veiling te vinden op deze website. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden wanneer dat weer het geval is, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrieven. Ook wordt een gedrukte catalogus uitgegeven. Deze kunt u kopen tijdens de kijkdagen of toe laten sturen.

Voor de veiling worden er kijkdagen gehouden. We raden u aan de kijkdagen te bezoeken, zodat het aangebodene kan worden gezien en worden onderzocht op eventuele gebreken. Indien u iets wenst te kopen zonder de kijkdagen te bezoeken, dan raden we u aan via een e-mail naar de staat van het object te informeren. Na verkoop zijn de terugnamemogelijkheden namelijk gering. De volgende kijkdagen kunt u vinden onder ‘Agenda’ op deze website.

De kosten voor de koper bestaan uit de hamerprijs, veilingkosten en soms ook volgrecht. Klik hier voor meer informatie over deze kosten.