Skip to main content
Blog

Klaar voor de toekomst!

By 6 februari 2020No Comments


Sinds 1 januari is het Zeeuws Veilinghuis op een nieuwe locatie gevestigd. Hiermee breekt een nieuwe fase in het proces van continue verbetering aan.
Andere fasen in dit proces waren onder meer:
– De oprichting van onze dependance Veilinghuis Korendijk. Hierdoor kon het Zeeuws Veilinghuis zich meer richten op de internationale markt.
– Het ontwikkelen van een aantal sterke specialisaties: Indonesische schilderijen (no. 1 in Europa), Aziatica (no. 1 in Nederland) en werk van M.C. Escher (diverse wereldrecords).
– De opening van ons innamekantoor te Amsterdam, waardoor we gemakkelijk klanten uit de Randstad kunnen ontvangen of bezoeken.

Ons nieuwe pand
Het gebouw dateert uit 1948 en deed oorspronkelijk dienst als grootschalige kunstmestopslag. De kunstmest werd met schepen via het naastliggende kanaal aangevoerd. In dit gebied staan nog meer gebouwen die in het verleden als opslag voor agrarische producten fungeerden. Zo staat naast ons veilinghuis de grote graansilo die nu dienst doet als kantoor van Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen. De komende jaren zal het terrein een verdere transformatie ondergaan, waardoor er ook meer parkeerplaatsen direct voor ons pand gerealiseerd zullen worden. Ook nu is er overigens al erg ruime gratis parkeergelegenheid.
Door de grote open ruimte, de ligging aan het water en het behoud van originele details kunnen we een museale beleving en presentatie aanbieden. Ook de verlichting is state of the art. Het pand is voorzien van vloerverwarming gevoed door bodemwarmte. Door de 100 zonnepanelen kunnen we geheel in onze eigen energiebehoefte voorzien. Daarnaast is het gebouw rolstoelvriendelijk en bevat het een lift waardoor gemakkelijk personen en goederen verplaatst kunnen worden.
De nieuwe locatie ligt in het verlengde van het NS station en het nieuwe stadskantoor van Middelburg. Door de ligging zijn we vanaf de snelweg A58 en N57 sneller bereikbaar dan in het verleden. Vooral in de zomermaanden zal de reistijd korter zijn: u hoeft dan niet meer te wachten voor de vele jachten die door het Kanaal door Walcheren passeren.
Al met al durven we te stellen: het Zeeuws Veilinghuis is klaar voor de toekomst!
Zeeuws Veilinghuis
Kleverskerkseweg 53C
4338 PB Middelburg
www.zeeuwsveilinghuis.nl