Skip to main content

Nieuwsbrief november 2023

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

U kunt de catalogus in pdf
bekijken door op de foto te klikken

12 december: Exclusive Items

Hierbij presenteren we u alweer de 5e editie van onze Exclusive Items veilingen. In totaal precies 100 kavels. Ook deze keer weer een eclectisch aanbod van hoog niveau. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Van de Europese schilderijen is het werk ‘Sterling Holloway’ van Karel Appel een bijzonder werk. Hij maakte het in 1960. Holloway werkte veel voor Walt Disney en wordt vaak genoemd ‘De stem van Winnie the Pooh’. Een schilderij dat niet alleen qua kunst, maar ook historisch interessant is, is het werk ‘Vliegt den Blauwvoet’ van Kimpe. De titel hangt samen met zijn verbanning uit België, omdat hij een onafhankelijk Vlaanderen nastreefde.

Uit de collectie van een voormalige Nederlandse minister ontvingen we onder andere een levensgroot sculptuur ‘Enfants dansants’ van Jos de Decker.

Op het gebied van antiquarische boeken is een bijzonder fraaie, oud gekleurde Statenbijbel vermeldenswaardig. Daarnaast is er ook een getijdenboek uit de 15e eeuw, waarvan het bijzonder is dat de tekst goed leesbaar Nederlands bevat.

Goed antiek Nederlands zilver is ook aanwezig. Een groot deel hiervan komt uit de inboedel van een bekende Zeeuwse dokter.

Het Chinees porselein dat we deze veiling presenteren is van een niveau dat tegenwoordig steeds moeilijker te vinden is in inboedels en nalatenschappen. Het grootste deel ontvingen we van een adellijke familie uit België.

Bij de Indonesische schilderijen zijn de grote werken van Rudolf Bonnet en Hendra Gunawan en de ‘Balinese danseres’ van Willem Dooijewaard de topstukken.

Net als voorgaande edities is er ook weer een fraaie selectie van M.C. Eschers werk. We zijn er trots op een proefdruk van de zeldzame maar zeer beroemde voorstelling ‘Tekenen’ te presenteren met een uitstekende provenance.

Via deze link kunt u de online catalogus inzien: CATALOGI DECEMBER 2023

Dit is overigens een zaalveiling met veilingmeester en start om 13.30 uur.

KIJKDAGEN

Vrijdag 8 december: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 9 december: 10.00 – 17.00 uur
Maandag 11 december: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 12 december: 10.00 – 12.00 uur

13 december: Asian Art - online (including Indonesian Art)

Deze timed-online veiling bevat weer een breed aanbod van Chinees porselein en ook diverse Indonesische schilderijen en Balinese sculpturen.

De veiling start om 10 uur met Chinees porselein. Rond 14.30 komt de Indonesische kunst (vanaf nr. 501) aan bod.

Boek Rudolf Bonnet - beauty remains

Na vier jaar is er nu eindelijk een boek over Rudolf Bonnet voor een internationaal publiek. Rudolf Bonnet is zonder meer één van de grootste kunstenaars die ooit op Bali heeft gewerkt.

De basis is de tekst van Dr. H. de Roever-Bonnet van het boek ‘Rudolf Bonnet, een zondagskind’ uit 1993, welke is vertaald naar het Engels. Het boek bevat 288 pagina’s en ca. 250 afbeeldingen, waarvan veel niet eerder gepubliceerd archiefmateriaal.

Via deze link kunt u het boek bestellen: WEBSHOP.

Kunst en antiek: 19 t/m 26 februari 2024

De timed-online veiling van onze dependance Veilinghuis Korendijk biedt zoals altijd voor ieder wat wils! Inbrengen voor deze veiling is mogelijk tot half januari.

WIJZIGING INNAMEBELEID:

Door het toenemende aanbod zijn we genoodzaakt ons innamebeleid voor Veilinghuis Korendijk vanaf heden iets te wijzigen:

  • Alle stukken met een richtprijs tot € 200 worden zonder limiet (bodemprijs) geveild.
  • In principe nemen we geen stukken meer in die naar verwachting minder dan € 100 opbrengen. Alleen bij bijzonder fraaie inboedels of collecties zullen we hier soms uit service-overwegingen van afwijken.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.