Skip to main content

Voordelen van veilen

Verkopen via een veiling heeft een aantal voordelen. Allereerst kunnen onze taxateurs u voorzien van een goede veilingtaxatie.

Ook heeft u hetzelfde belang als wij, namelijk het verkopen met een zo hoog mogelijke opbrengst.

Een ander voordeel is de brede promotie. Via internet kan men wereldwijd uw object zien. Tevens benaderen we klanten uit ons internationale bestand als we vermoeden dat het interessant voor hen kan zijn.

Bijzondere stukken worden altijd afgebeeld in onze gedrukte catalogus en topstukken maken goede kans op afbeelding in de toonaangevende kunst- en antiektijdschriften.

Ook prettig is het gemak van verkopen via een veiling. Na het aanbieden wordt alles voor u geregeld en hoeft u zelf niet te adverteren, opslag te regelen, klanten te ontvangen enz.

Verder heeft u het voordeel dat op de veilingen alle geïnteresseerden samenkomen en tegen elkaar opbieden. Dit bieden kan in de veilingzaal en tevens kan men live bieden via internet en telefoon. Schriftelijk bieden vooraf is eveneens nog mogelijk.

Hierdoor kunt u waarschijnlijk een veel hogere opbrengst realiseren dan wanneer u het zelf regelt! Zeker bij echt exclusieve stukken kunt u hier zeker van zijn.