Skip to main content

Nieuwsbrief november 2022

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

22 november: Exclusive Items

Voor de derde keer presenteren we een veiling van Exclusive Items. Net als voorgaande edities weer veel stukken van museaal niveau, en bijna alles ‘marktfris’, dus stukken die nooit eerder of lange tijd niet op de markt zijn geweest.

Ook bij deze veiling zijn onze specialisaties weer sterk vertegenwoordigd. Zo veilen we voor familie van Rudolf Bonnet het topstuk ‘Ardjuno Bertapa’. Van Lee Man Fong, de hofschilder van president Sukarno, veilen we dit keer maar liefst vier werken. Op het gebied van Aziatica veilen we het bekende blauw-witte export porselein, maar ook ‘Chinese taste’ en relatief veel ‘Chine de commande’, porselein dat door Europeanen in China op bestelling is gemaakt, zoals wapenborden en ‘encre de Chine’ met religieuze voorstellingen. Ook veilen we bijzonder werk van M.C. Escher. We durven zelfs te stellen dat in Europa zelden zo’n fraaie selectie van zijn werk in één veiling is aangeboden.

Daarnaast weer een grote diversiteit, zoals een mooi werk van Nederlands belangrijkste Romantische schilder B.C. Koekkoek, een kanon met het wapen van de VOC kamer Zeeland, een broche ontworpen door Bert Nienhuis, een grote 17e eeuwse roemer, etc.

Deze keer werd niet alleen vanuit Nederland en België ingebracht, maar ook vanuit Oostenrijk en Amerika.

Via deze link kunt u de online catalogus inzien: CATALOGI NOVEMBER 2022

Dit is overigens een zaalveiling met veilingmeester en start om 13.30 uur.

KIJKDAGEN

Vrijdag 18 november: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 19 november: 10.00 – 17.00 uur
Maandag 21 november: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 22 november: 10.00 – 12.00 uur

U kunt de catalogus in pdf
bekijken door op de foto te klikken

23 november: Asian Art - online en Indonesian Art - online

Op 23 november worden er twee timed-online veilingen gehouden:

  • Asian Art (215 lots), start 10.00 uur
  • Indonesian Art (97 lots), start 14.00 uur

De Asian Art veiling bevat voornamelijk Chinees porselein, maar ook een collectie bronzen wierookbranders.

De Indonesian Art veiling bevat naast Indonesische schilderijen ook een collectie batik, waaronder zgn. ‘Batik Belanda’, batik met duidelijke Europese invloeden gemaakt in Indo-Europese batikkerijen tussen ca. 1840 en 1940. Herkomst van deze collectie: familie van mevr. J.C. van Ardenne-Simonet, welke een bekende batikkerij had.

24 november: Tijd voor positiviteit: Tijdveiling ♥ voor elkaar

Een veiling van 27 bijzondere uitjes en belevenissen. Niet voor geld, maar voor tijd.

Op donderdag 24 november vindt de eerste editie van de Tijdveiling ♥ voor elkaar plaats in het Zeeuws Veilinghuis. Er worden 27 bijzondere uitjes en belevenissen geveild, kosteloos beschikbaar gesteld door maar liefst 38 Middelburgse ondernemers. Bieders bieden niet met geld, maar met tijd. Tijd die ze in gaan zetten als vrijwilliger. Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg) organiseert de tijdveiling in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis. 

Met de Tijdveiling ♥ voor elkaar wil vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig heel veel uren aan vrijwillige inzet verzamelen, meer mensen kennis laten maken met vrijwilligerswerk en welverdiende aandacht vragen voor vrijwilligerswerk, de maatschappelijke organisaties én de deelnemende ondernemers.

Bieders krijgen bijzondere belevenissen in ruil voor hun tijd. Niet alleen het veilingitem is een mooie belevenis, ook in het vrijwilligerswerk beleef je van alles! Met alle hoogste bieders maakt Samen Vrijwillig na de veiling een persoonlijke afspraak. Er wordt besproken waar de interesses en talenten liggen, bij welke organisatie(s) dat aansluit en wanneer de uren ingezet kunnen worden.

Zowel individuen als groepen (bijvoorbeeld vrienden, collega’s, gezinnen of klassen) kunnen bieden. Bieden kan op donderdagavond 24 november tijdens de feestelijke veilingavond. Live in het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg of telefonisch vanuit thuis. Veiling 1 (de groepsitems) is van 17.15 tot 18.30 uur en veiling 2 (de individuele items) is van 20.00 tot 21.15 uur. Mensen kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 21 november via telefoonnummer 0118 727 027 (maandag t/m donderdag) of via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Alle informatie over de Tijdveiling ♥ voor elkaar is te vinden op www.welzijnmiddelburg.nl/actueel/tijdveiling.

Kunst en antiek: 23 - 30 januari 2023

De timed-online veiling van onze dependance Veilinghuis Korendijk
biedt zoals altijd voor ieder wat wils!

Inbrengen voor deze veiling is mogelijk van 28 november – 23 december.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.