Skip to main content

Nieuwsbrief mei 2023

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

6 juni: Exclusive Items

Voor de vierde keer organiseren we een veiling van Exclusive Items. 84 kavels, eclectisch en van hoge kwaliteit. Ook deze keer zijn onze specialisaties goed vertegenwoordigd. Zo veilen we weer een prachtige selectie werk van M.C. Escher. Zeldzame voorstellingen zoals ‘Kikkermummie’ en ‘Vuurwerk’, maar ook iconische voorstellingen zoals ‘Boven en onder’ en ‘Drie werelden’. Ook is er een ongenummerde versie van het boek ‘Regelmatige Vlakverdeling’ dat Escher ontwierp.

Bij de Indonesische schilderijen is er weer werk van grote namen zoals van Le Mayeur de Merprès, Lee Man Fong (3x!), Rudolf Bonnet, Theo Meier en Hendra Gunawan (zie cover catalogus). Diverse werken komen uit de collectie van Ir. Hin Goan Kwee (geboren te Batavia, 1932), architect en kunstliefhebber. Hij kende veel moderne Indonesische kunstenaars persoonlijk, was bevriend met Rudolf Bonnet en ontmoette president Sukarno meerdere keren. In de gedrukte catalogus hebben we een aantal anekdotes uit zijn boek over deze personen opgenomen. Uit Noorwegen ontvingen we een werk van de moderne Indonesische kunstenaar Ahmad Sadali.

Ook westerse schilderijen zijn goed vertegenwoordigd, bijvoorbeeld van: Isaac Israels, Floris Arntzenius, David Oyens, Jacob Maris, Jan Heyse, Reimond Kimpe en Julius Eduard Mařák, een Tsjechische meester uit de 19e eeuw. Ook zijn er een aantal oude meesters, waaronder Mercurius beveelt de zorg van Bacchus aan de nimfen van Nysa van Johann Carl Loth (1632–1698).

Een van de meest sensationele verhalen deze veiling gaat over een sculptuur van Lambertus Zijl. Deze is door de eigenaar opgedoken uit de ‘Nederlandse Titanic’ m.s. Christiaan Huygens. Dit schip had scheepsinterieurs die ontworpen waren door de bekende Art Deco ontwerper Lion Cachet en was het meest luxueuze schip dat Nederland ooit gezien heeft. In 1945 liep het echter op een mijn en zonk uiteindelijk.

Zoals altijd zijn er diverse verrassende stukken, zoals bijv. een prachtig gelegenheidsglas, schepenzegels (waaronder van de familie Lampsins uit Vlissingen), enkele juwelen, sculpturen en Chinees porselein.

Dit is overigens een zaalveiling met veilingmeester, welke start om 13.30 uur.
De online catalogus kunt u hier vinden: CATALOGI 6-7 JUNI 2023.

KIJKDAGEN

Vrijdag 2 juni       10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 3 juni    10.00 – 17.00 uur
Maandag 5 juni   10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 6 juni     10.00 – 12.00 uur

U kunt de catalogus in pdf
bekijken door op de foto te klikken

7 juni: Asian Art - Online

Deze veiling bevat weer een breed aanbod van Chinees porselein en ook diverse Indonesische schilderijen. Bijzonder is een collectie Chinese postzegels.

De collectie postzegels is verzameld door een Chinees-Nederlands echtpaar in de periode 1986 tot 1994. Veel is gekocht bij De Nederlandse Postzegel- en Muntenveiling (NPV).

Het is een zeer breed verzamelde collectie, waaronder China, Tibet, Taiwan, Hong Kong, Chinese gebieden, etc. Gebruikt, ongebruikt, postfris, poststukken, postwaardestukken, etc. In vele albums en boeken. Persoonlijke bezichtiging aanbevolen.

Voor bezichtiging van de postzegels dient een afspraak gemaakt te worden.

Klik hier voor de catalogus van deze veiling: CATALOGI 6-7 JUNI 2023

Kunst en antiek: 21 - 28 augustus

De timed-online veiling van onze dependance Veilinghuis Korendijk
biedt zoals altijd voor ieder wat wils!

Voor deze veiling is onder andere al een fraaie tegelcollectie ingebracht.

Inbrengen voor deze veiling is mogelijk tot begin augustus.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.