Skip to main content

Nieuwsbrief september 2020

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

Aziatica: 6 - 7 oktober

De catalogus van deze veiling staat nu online. Met ca. 950 kavels is dit weer de grootste Aziatica-veiling van Nederland dit jaar.

Zoals altijd is er een grote diversiteit. Diverse stukken zijn van museale kwaliteit, zoals het hier getoonde kaststel uit de Kangxi periode. Het is afkomstig uit de collectie van Marc de Beauvau, Prince de Craon. Ook is er weer een collectie netsuké.

U bent van harte welkom op de kijkdagen:
– Vrijdag 2 oktober: 10.00 – 17.00 uur
– Zaterdag 3 oktober: 10.00 – 17.00 uur
– Maandag 5 oktober: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Kleverskerkseweg 53C, Middelburg

Indische en Indonesische schilderijen: 17 november

Ook deze keer weer werk van wereldklasse. Een voorbeeld daarvan is het hier getoonde werk van Willem Gerard Hofker (1902 – 1981).

Daarnaast zijn er topstukken van o.a. Bonnet, Dooijewaard, Strasser, Sonnega, Locatelli (!) en Adolfs.

Niet alleen Indo-Europese kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd, maar ook bijv. leerlingen van Bonnet, zoals I Made Sukada en Ida Bagus Made Poleng.

Inbrengen voor deze veiling kan nog tot begin oktober.

Kunst en Antiek: 18 november

Zoals we al in de vorige nieuwsbrief aangaven, wordt in een aparte zitting de Collectie Gabriëlse geveild. Dit is een bijzonder brede collectie, van archeologie tot modern.

De andere zitting bevat een breed aanbod van kunst en antiek. Uiteraard bieden we weer diverse werken van onze specialiteit M.C. Escher aan.

Inbrengen voor deze veiling kan nog tot begin oktober.

Roman

Op één van de kijkdagen voor een Indische veiling ontmoet ik (René de Visser) een wat mysterieuze man. Hij observeert alles aandachtig en stelt zich later voor als Paul Kerrebijn.

Als we aan de praat raken, stelt hij dat hij een werk heeft dat een grote rol zal spelen op één van onze komende veilingen. Het lag jarenlang op zolder en het zou een schok in de veilingwereld teweegbrengen. Ik denk: nu gaat het gebeuren, deze man heeft vast een Raden Saleh van twee bij drie meter! Het loopt echter anders.

Dhr. Kerrebijn heeft recent op zolder twee hutkoffers van Indische familie geopend. Deze waren al bijna 100 jaar niet geopend. Wat er in zit is zo bijzonder dat hij besluit er een ‘documentaire roman’ over te schrijven. Een avonturenboek, maar dan wel gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Uiteindelijk is het een boek van ca. 300 bladzijden geworden en tot onze verbazing begint het avontuur in het Zeeuws Veilinghuis! Ook in de rest van het boek komen we nog regelmatig voor.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Terugblik veiling dependance

We kijken terug op een zeer geslaagde timed-online veiling bij onze dependance Veilinghuis Korendijk. Dat deze veilingen populair zijn, blijkt wel uit het aantal bieders dat meedeed. Deze keer waren dat er weer 100 meer dan de keer daarvoor!

De volgende timed-online veiling van Veilinghuis Korendijk wordt gehouden van 18 t/m 25 januari 2021. Inbrengen is nog mogelijk tot begin december.