Skip to main content

Nieuwsbrief september 2019

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.

Aziatica: 8 - 9 oktober

Deze veiling bevat weer een grote diversiteit.

Ook deze keer weer vrij veel hedendaags porselein van hoge kwaliteit, waaronder een collectie Blanc de Chine. Deze collectie bevat werk van Su Xianzhong (geb. 1968) en Chen Mingliang (geb. 1963), welke beide vele prijzen hebben gewonnen en wereldwijd exposeerden. Su Xianzhong  exposeert tot mei 2020 in het V&A te Londen.

Wederom is er een fraaie collectie netsuke en veel exportporselein. De hier getoonde vazen komen oorspronkelijk uit de collectie Dreesmann.

Kijkdagen:
Vrijdag 4 oktober, 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 5 oktober, 10:00 – 16:00 uur
Maandag 7 oktober 2019, 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag 8 oktober 2019, 10:00 – 12:00 uur

Indonesische schilderijen: 6 december

Dit wordt weer een belangrijke veiling. Zo veilen we meerdere schilderijen van Lee Man Fong, waaronder zeldzaam vroeg werk uit 1939 en 1940.

Net als bij Man Fong is ook vroeg werk van Arie Smit bijzonder geliefd. Hier tonen we een voorbeeld dat ook geveild zal worden. Op de overige foto’s uit 1957 ziet u o.a. het schilderij en de huidige eigenaar als kind.

Daarnaast is er museaal werk van o.a. Rudolf Bonnet, Willem Dooijewaard, Han Snel en Raden Basoeki Abdullah. Tevens diverse schilderijen uit de 19e eeuw (zeldzaam tegenwoordig), waaronder een schilderij van de tot nu meest kostbare Indonesische kunstenaar: Raden Saleh.

Nieuw boek Rudolf Bonnet

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al meldden, is de vertaling naar Engels al afgerond. De laatste tijd hebben we veel tijd besteed aan het selecteren van afbeeldingen uit het archief van Rudolf Bonnet. Een voorbeeld is de hier getoonde foto van Rudolf Bonnet in Anticoli Corrado (Italië), 1926. Voor en na zijn verblijf in Nederlands Indië verbleef hij in deze dorpsgemeenschap. Hij maakte ook hier diverse meesterwerken, waaronder het door ons geveilde monumentale ‘Ritorno dalla Campagna’.

We verwachten het boek binnen één jaar uit te geven. Topwerken kunnen nog worden opgenomen.

Kunst- en antiekveiling: januari 2020

Dit wordt de openingsveiling van ons nieuwe pand. Achter de schermen zijn we al volop met de voorbereidingen bezig. De veiling bevat nu al vrij veel werk van onze specialiteit M.C. Escher en schilderijen van goede kwaliteit.

Nieuwe pand – Festival ZLND 2050

Ons nieuwe pand biedt ons de mogelijkheid om een werkelijk museale presentatie te realiseren. Lange, hoge wanden, ‘state of the art’ verlichting en een van zichzelf al bijzonder pand aan het water zorgen voor een speciale beleving.

Sinds enkele dagen liggen er 100 zonnepanelen op het dak, 50 aan elke zijde. Hierdoor produceren we gedurende de gehele werkdag onze eigen energie.

Op vrijdag en zaterdag (20 en 21 september) kunt u al een eerste indruk krijgen tijdens het festival ZLND 2050. Ons pand is dan namelijk het centrum van dit festival voor duurzaamheid en circulariteit. Vrijdag vindt er een symposium plaats, hiervoor kunt u zich aanmelden. Voor zaterdag is aanmelden niet noodzakelijk. Beide dagen zijn overigens gratis toegankelijk. Het hele festival kan op onze zonne-energie draaien, ook de foodtrucks, optredens, etc. Meer informatie: www.zlnd2050.nl.