Skip to main content

Nieuwsbrief oktober 2019

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.

Indonesische schilderijen: 6 december

De veiling bevat weer grote namen zoals Lee Man Fong, Rudolf Bonnet, Abraham Salm, Raden Saleh, Basoeki Abdullah, Le Mayeur de Merprès, Arie Smit, Han Snel en Gerard Pieter Adolfs.

Een aantal werken zijn echt zeldzaam of uniek in zijn soort. Zo is het getoonde schilderij van Willem Dooijewaard (linksonder) één van de eerste die hij op Bali maakte (1922). Van Arie Smit veilen we het vroegste werk uit zijn gehele oeuvre (voor zover bekend) en het schilderij van Lee Man Fong (rechtsonder) slaat een brug tussen zijn vroege impressionistische stijl en zijn later zo bekende Oosterse stijl.

Inbrengen voor deze veiling is nog mogelijk tot 10 november 2019.

Kunst- en antiekveiling: februari 2020

Deze veiling bevat o.a. een belangrijke collectie schilderijen. Vele hiervan zijn gekocht bij toonaangevende kunsthandelaren. Het hier getoonde schilderij (81 x 131 cm) is van Johannes Hermanus Barend Koekkoek (1840 – 1912).

Daarnaast een breed aanbod van goede kwaliteit en wederom fraai werk van M.C. Escher, één van onze specialisaties.

Omdat het niet zo vaak voorkomt, tonen we hier tevens enkele stukken van een collectie Europees aardewerk die we zullen veilen.

Terugblik Aziatica-veiling

Net als voorgaande edities was dit weer een spectaculaire veiling! Op de foto ziet u taxateur en veilingmeester Jeroen de Kuyper met de grootste verrassing. Hij hamerde dit stuk af voor maar liefst € 170.000! Een veelvoud van de schatting.

Er waren echter meer hoge uitslagen, zoals € 75.000 voor een bronzen wierookbrander en
€ 48.000 voor twee famille verte rouleau vazen.

Ook de belangstelling voor modern porselein was weer groot. Zo brachten vier plaquettes uit 1989 € 26.000 op. Alle genoemde bedragen zijn hamerprijzen.

De volgende Aziatica-veiling staat gepland in maart 2020.

Nieuw boek Rudolf Bonnet

Momenteel zijn we nog druk met het selecteren van afbeeldingen. De selectie uit het archief van Rudolf Bonnet is bijna afgerond. Hiernaast ziet u een voorbeeld uit dit archief. Het toont Rudolf Bonnet bij één van de grootste schilderijen die hij maakte.

Ook ontvingen we fraai fotomateriaal uit het archief van kunstenaar Louis Nagelkerke.

Tevens hebben we contact gelegd om de werken uit de collectie van President Sukarno te mogen afbeelden.

Heeft u nog een fraai werk van Bonnet of oude foto’s die interessant kunnen zijn voor het boek? Neem dan contact met ons op!