Skip to main content

Nieuwsbrief november 2021

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.

Exclusive Items - 23 november 2021

Klein, maar fijn, dat is absoluut van toepassing op deze veiling! 57 kavels, maar stuk voor stuk ‘exclusive items’ die alle aandacht verdienen. Het absolute topstuk is uiteraard ‘Ni Sadri Legong Klandis’ van Willem Gerard Hofker (€ 250.000-350.000). Hiervoor geven we zelfs een aparte catalogus / essay uit, zie verderop in deze nieuwsbrief.

De veiling bestaat verder uit een gevarieerd, eclectisch aanbod. Schilderijen van bijv. Isaac Israels en Valerius de Saedeleer, een VOC kanon, een echt museale Friese stoelklok, (Maastrichts) zilver, enkele oude meesters en weer een prachtige selectie werk van M.C. Escher, etc.

Deze veiling houden we als ‘zaalveiling’ met veilingmeester. U kunt dus bij de veiling aanwezig zijn.

LET OP: voor online live bieden of het doorgeven van schriftelijke biedingen via onze catalogus dient u een nieuw account aan te maken, we werken namelijk met een nieuw systeem.

Aziatica: 24 november 2021

Deze veiling bevat 566 kavels, uiteenlopend van een paard uit de Tang periode tot export porselein en fraaie stukken uit de 20e eeuw.

Bijzonder is dat we 89 kavels uit de collectie van Dries Blitz veilen. Door gezondheidsproblemen is helaas besloten de firma Bliz Oriental Art te liquideren. Blitz nam o.a. deel aan de TEFAF. Indrukwekkend zijn de namen van beroemde collectioneurs, en musea aan wie hij verkocht. Om enkele musea te noemen, waarvan hij ook de curatoren goed kende zijn o.a: Metropolitan Musem of Art, British Museum, The Museum of East Asian Art, en vele musea in het verre oosten. In ons land leverde hij fraaie zaken aan o.a. het Groninger Museum en het Haags Gemeentemuseum.

Deze veiling wordt timed online gehouden.

LET OP: voor bieden dient u een nieuw account aan te maken, we werken namelijk met een nieuw systeem.

Willem Gerard Hofker (1902-1981)

De veiling van 23 november bevat dit topstuk van Willem Gerard Hofker:

‘Ni Sadri, Lègong Klandis‘
Bali 1938
Olieverf op doek, 92 x 66,5 cm.
€ 250.000 – 350.000

Van dit schilderij hebben we een aparte catalogus / essay uitgegeven, geschreven en samengesteld door Seline Hofker. U kunt het inzien door op de foto te klikken.

Kunst en antiek: 24 - 31 januari 2022

Timed online via onze dependance Veilinghuis Korendijk.
Zoals altijd voor elk wat wils!

Deadline voor inbreng: 19 december.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.