Skip to main content

Nieuwsbrief mei 2022

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

17 mei: Exclusive Items

Na het succes van onze eerste veiling van ‘Exclusive Items’ waren we er zeker van dat dit juiste formule was: selectief, eclectisch en van hoog niveau. We zijn trots weer een dergelijk gevarieerd aanbod te kunnen presenteren. Net als voorheen zijn ook nu weer bijna alle kavels ‘marktfris’, dus echt lange tijd niet op de markt geweest, iets wat vaak toch ook aangeeft dat deze stukken bij de eigenaren erg geliefd zijn geweest.

Het absolute topstuk is deze keer wederom van Willem Gerard Hofker. Een van zijn zeldzame dubbelportretten, gemaakt op het hoogtepunt van zijn carrière. Seline Hofker laat in haar essay (zie verderop in deze nieuwsbrief) onder andere zien dat Hofker een hele weg aflegde voordat hij op dit niveau kon werken.

Naast bijzondere stukken, zijn er ook bijzondere herkomsten. Zo veilen we Chinees porselein van de ‘Haagse Mandarijn’ Jhr. Frans Beelaerts van Blokland welke lang in China verbleef als diplomaat en uiteindelijk (onder meer) minister van buitenlandse zaken werd. Uit de nalatenschap van Ir. C.J. (Karel) Asselbergs veilen we een uniek, gesigneerd exemplaar van het boek ‘Regelmatige Vlakverdeling’ wat na een intensieve samenwerking tussen Escher en hem ontstond. Ook veilen we een grote hoeveelheid brieven die Escher en Asselbergs aan elkaar schreven over dit project, uniek historisch materiaal! Dit is uiteraard maar een kleine bloemlezing van het totale aanbod.

De gedrukte catalogus met alle details kunt u inzien door op de foto te klikken. Uiteraard staat de catalogus ook online.

Dit is overigens een zaalveiling met veilingmeester en start om 13.30 uur.

18 mei: Aziatica en Indonesische schilderijen

Op 18 mei worden twee timed online veilingen gehouden:

  • Aziatica (498 lots), start 9.00 uur
  • Indonesische schilderijen (93 lots), start 13.30 uur

Kijkdagen

Vrijdag 13 mei: 13-17 uur

Zaterdag 14 mei: 10-17 uur

Maandag 16 mei: 10-17 uur

Dinsdag 17 mei: 10-12 uur

Willem Gerard Hofker (1902-1981)

De veiling van  ‘Exclusive Items’ bevat dit topstuk van Willem Gerard Hofker:

‘Balische zusjes op ‘t tempelfeest’
Bali, december 1940
Olieverf op doek, 100 x 75 cm.
€ 300.000 – 500.000

Van dit schilderij hebben we een aparte catalogus / essay uitgegeven (20 pagina’s), geschreven en samengesteld door Seline Hofker. U kunt het inzien door op de foto te klikken.

Kunst en antiek: 27 juni - 4 juli

 

Timed online via onze dependance Veilinghuis Korendijk.
Zoals altijd voor elk wat wils!

Deadline voor inbreng: 1e week juni.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.