Skip to main content

Nieuwsbrief maart 2024

Luxury Items - 19 maart

In samenwerking met David Hessels introduceert het Zeeuws Veilinghuis een nieuwe veiling: Luxury Items. David is gemmoloog en ISO gecertificeerd taxateur op het gebied van juwelen, diamanten en edelstenen. David is geen onbekende voor ons. Zo’n 15 jaar geleden was hij taxateur bij ons veilinghuis. Nu heeft hij al weer jaren een eigen bedrijf met uitgebreid laboratorium in Duitsland.

De veiling bevat juwelen, kleding, tassen en accessoires. Alle juwelen zijn door David in zijn laboratorium onderzocht en beoordeeld. Deze live zaalveiling met veilingmeester vindt plaats op dinsdag 19 maart 2024 en start om 13.30 uur. We verwachten drie keer per jaar deze veilingen te houden.

De catalogus bestaat uit ca. 200 kavels juwelen en horloges (o.a. Glashütte, Rolex, Cartier en Jaeger LeCoultre) en ca. 100 kavels kleding, tassen en overige accessoires (o.a. Chanel, Hermes, Cartier en veel van Louis Vuitton).

Kijkdagen

Vrijdag 15 maart: 10.00 – 17.00 uur
Maandag 18 maart: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 19 maart: 10.00 – 12.00 uur

Uitnodiging presentatie Luxury Items

Bezoekersinformatie

U bent – op inschrijving – van harte welkom voor een presentatie van de collectie door taxateur Roel Goedhart. Daarna kunt u de kavels bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje.

Datum
Donderdag 14 maart 2024

Locatie
Kleverskerkseweg 53
Middelburg

Programma
Inloop: 14.00 – 14.30
Presentatie van de collectie: 14.30 – 15.30 uur
Bezichtiging kavels / borrel: 15.30 – 17.00 uur

Parkeren
Gratis parkeergelegenheid

Veilingen 14-15 mei

In mei houden we twee veilingen:
14 mei: Exclusive Items
15 mei: Aziatica en Indonesische schilderijen

Inbrengen voor deze veilingen is nog mogelijk tot begin april. In verband met promotie en onderzoek ontvangen we te veilen stukken liefst zo vroeg mogelijk.

We veilen onder andere een vrij omvangrijke collectie Indonesische schilderijen. We tonen hier een zeldzaam 19e eeuws Indisch schilderij (62 x 88 cm) van Jan Daniël Beynon (1830-1877). Beynon en Raden Saleh worden vaak gezien als de grootste kunstenaars uit die tijd in Nederlands Indië. In 1883 werd in een krant over hem geschreven: ‘een voortreffelijk Indisch artist, geen dilettant, maar werkelijk kunstenaar uit vocatie en levensbestemming’. 

Uiteraard is er ook weer werk van M.C. Escher.

Contant geld

De laatste jaren zijn betalingen met contant geld sterk afgenomen, ook bij ons bedrijf. We vinden dit een goede ontwikkeling, ook omdat contant geld risico’s met zich meebrengt.

De laatste tijd zijn banken erg actief met het terugdringen van contante betalingen. Het (incidenteel) accepteren van contante betalingen kan nu voor ons én kopers bijzonder veel vragen en rompslomp opleveren is onze ervaring.

Recent is over de vergaande acties van banken veel berichtgeving in de media geweest, zie onder andere deze links:

Om deze reden hebben we besloten geen contante betalingen meer te accepteren. 
We zijn overigens niet het enige veilinghuis in Nederland dat hiertoe is overgegaan.