Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.
Tijdens de vakantieperiode is het veilinghuis gewoon open, op afspraak.
Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.
Tijdens de vakantieperiode is het veilinghuis gewoon open, op afspraak.
Op deze data houden we de volgende veilingen:
De voorbereidingen voor deze veilingen zijn al in volle gang. We zullen deze veilingen zo vormgeven dat de topstukken nog meer dan voorheen een ‘podium’ krijgen. Later zullen we dit nader toelichten. Eén van de topstukken is het hier getoonde werk van Isaac Israëls.
Isaac Israels (1865–1934), ca. 1920
Ida Bagus Nyoman Rai (1915-2000), ‘Gestrande walvishaai te Sanur, Bali’
De datum van deze veiling is nu dus definitief vastgesteld op 23 november. (LET OP: verplaatst naar 14 september 2021). Het duurt nog even, maar nu al kan gesproken worden van een volwassen veiling van hoog niveau. Topstukken zijn er van o.a. Affandi, Lee Man Fong, Bonnet, Hofker, Sonnega en Dooijewaard.
Ook veilen we werk van belangrijke Balinese kunstenaars. Een aantal hiervan komen uit de collectie van René Wassing (Purwakarta 1927 – Den Haag 2011). Wassing was een bekende antropoloog welke in 1961 vertrok naar Nieuw-Guinea om het Asmat-volk te bestuderen. Samen met Michael Rockefeller ondernam hij expedities om stukken te kopen voor het Museum of Primitive Art in New York. Michael was zoon van de Republikeinse politicus en miljardair Nelson Rockefeller. De laatste expeditie werd wereldnieuws toen de catamaran waarmee ze reisden kapseisde. Rockefeller besloot te zwemmen naar de kust, maar verdween. Wassing overleefde en werd bij zijn terugkeer in Nederland conservator Oceanië in het Museum voor Volkenkunde (thans Wereldmuseum).
Bij deze veilingen werden weer fraaie resultaten behaald. Zo verkochten we een diamant voor € 65.000 (hamerprijs). Echt sensationeel waren echter de uitslagen van werk van M.C. Escher. Als u ons langer volgt, dan weet u dat we altijd erg actief zijn met het werk van deze kunstenaar. Ondanks onze jarenlange ervaring op dit gebied waren de uitslagen ook voor ons verrassend en in een aantal gevallen ook echt grensverleggend (bijv. het wereldrecord voor ‘Dag en nacht’)! De hoogste uitslag was voor ‘Lichtende zee’: € 48.000 (hamerprijs).
Ook in november veilen we weer werk van M.C. Escher. Een voorbeeld is deze relatief zeldzame litho ‘Huisje in de lava bij Nunziata, Sicilië’, welke hij maakte in augustus 1936.
Deze bijzonder populaire veilingen zullen zoals voorheen weer een breed aanbod bevatten.
Het was mooi om te zien dat de laatste kijkdagen weer net als voorheen goed bezocht waren en velen tijdens deze dagen weer oude bekenden tegenkwamen.
Na de drukke veilingen van de laatste maanden zijn we nu weer intensiever met het boek bezig. Doelstelling is nog steeds dat het nog dit jaar gepubliceerd wordt.
Wel hebben we ook hier met Covid beperkingen te maken. Zo willen we in Indonesië de hier getoonde werken opspeuren en professioneel fotograferen. De exacte verblijfplaats is onbekend, maar we hebben wel enige aanwijzingen. Vliegen is echter nog niet mogelijk en dit op afstand regelen blijkt (mede door Covid) ook nog niet mogelijk.
Deze werken (foto uit archief Rudolf Bonnet) stonden altijd bekend als ‘muurschilderingen’, maar we vermoeden dat het in werkelijkheid wel eens iets anders kan zijn. Wordt vervolgd!