Nieuwsbrief januari 2022

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen.

Veilingen 17 en 18 mei

Op 17 mei houden we weer onze veiling van ‘Exclusive Items’. Het succes van de vorige veiling heeft ons overtuigd dat deze formule voor het hogere en internationale segment de juiste is. Dus ook deze keer een relatief kleine veiling met een selectief, eclectisch aanbod van hoge kwaliteit. Op deze manier kunnen we een optimale promotie en service garanderen.

Op 18 mei vindt de timed online veiling van ‘Asian Art’ plaats. Deze bevat Aziatica zoals Chinees porselein, maar ook Indonesische schilderijen.

De kijkdagen van deze veilingen vinden gelijktijdig plaats.

Beide veilingen bevatten ook stukken uit een belangrijke collectie uit de omgeving van Gouda met o.a. veel Aziatica. De foto geeft een kleine impressie.

Indonesische schilderijen

De ‘Exclusive Items’ veiling bevat een aantal belangrijke Indonesische en Indische schilderijen. Afgebeeld is een topwerk van Lee Man Fong (1913-1988), gemaakt in zijn beste periode. We hebben al ca. 40 schilderijen van deze kunstenaar verkocht (waaronder één die voor maar liefst € 720.000 werd afgehamerd) en slechts één was van groter van formaat. Deze meet 90 x 116 cm! Ook de provenance is uitstekend.

Ook voor de timed online veiling van 18 mei zijn al veel Indonesische schilderijen ingebracht, onder andere uit de genoemde collectie.

M.C. Escher

Op 17 mei veilen we ook weer diverse werken van M.C. Escher, waaronder het hier getoonde ‘Predestinatie’, een zeldzame voorstelling. De laatste jaren verkochten we al ca. 100 Eschers, maar deze voorstelling nu voor het eerst. Zoals u misschien al uit eerdere nieuwsbrieven heeft vernomen is de markt voor Escher momenteel uitstekend.

Catalogus dependance Veilinghuis Korendijk nu online!

Zoals altijd bevat deze veiling weer een grote diversiteit: schilderijen, Chinees porselein, meubelen, zilver, sieraden, boeken, sculpturen, etc. etc.

Voor elk wat wils! De veiling loopt af op maandag 31 januari.

Meer informatie: Veilinghuis Korendijk.