Skip to main content

Nieuwsbrief februari 2024

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.

Kunst en antiek: 19 - 26 februari 2024

Deze kunst- en antiekveiling vindt momenteel timed-online plaats via onze dependance Veilinghuis Korendijk.

Kijkdagen
Vrijdag 23 februari: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 24 februari: 10.00 – 17.00 uur
Maandag 26 februari: 10.00 – 17.00 uur

Veiling
De veiling loopt online af op maandag 26 februari vanaf 19.00 uur.

Meer informatie: Veilinghuis Korendijk

Luxury Auction 19 maart

In samenwerking met David Hessels uit Duitsland organiseren we deze veiling. Geveild worden onder andere sieraden, horloges, kleding en tassen, waaronder van bekende merken zoals Chanel en Louis Vuitton.

David Hessels is gemmoloog en ISO gecertificeerd taxateur op het gebied van juwelen, diamanten en edelstenen. David is geen onbekende voor ons, ca. 15 jaar geleden was hij taxateur bij het Zeeuws Veilinghuis. Hij heeft nu al jaren zijn eigen bedrijf met uitgebreid laboratorium in Duitsland.

Veilingen 14-15 mei

In mei houden we twee veilingen:
14 mei: Exclusive Items
15 mei: Aziatica en Indonesische schilderijen

Inbrengen voor deze veilingen is nog mogelijk tot eind maart. In verband met promotie en onderzoek ontvangen we te veilen stukken liefst zo vroeg mogelijk. Hieronder tonen we alvast enkele bijzondere stukken. Ook deze keer weer werk van Lee Man Fong en M.C. Escher.

Terugblik veilingen december 2023

Bij de Exclusive Items veiling werden weer sensationele uitslagen behaald. Hieronder tonen we er een aantal. Het meest opvallend was de uitslag van de litho ‘Tekenen’ van M.C. Escher. Dit was een ongesigneerde proefdruk, welke op de achterkant van een andere litho (van een andere kunstenaar) was gedrukt. Tot veler verbazing werd deze voor maar liefst € 200.000 afgehamerd! Het NRC noemde dit één van de opmerkelijkste veilinguitslagen van het jaar. Daarnaast ook flinke uitslagen voor Hendra Gunawan (€ 250.000) en Rudolf Bonnet (€ 160.000). Alle getoonde bedragen zijn hamerprijzen.

Boek 'Rudolf Bonnet - beauty remains'

Via de webshop kunt u nu ook een deel van het boek inzien.

Klik op deze link voor meer informatie: WEBSHOP