Skip to main content

Nieuwsbrief december 2021

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen.

Terugblik veiling Exclusive Items

We kijken terug op een sensationele veiling met een prima omzet: meer dan € 1.500.000. Nu hebben we in het verleden wel vaker een dergelijke omzet met een veiling behaald, maar wat vrij uniek is (zeker in Nederland), is het feit dat we dit behaalden met maar 57 kavels!

We willen dit concept volgend jaar weer twee keer herhalen. Kwaliteit wordt steeds belangrijker en we willen daar dan ook alle aandacht aan geven.

Uiteraard had het schilderij van Willem Gerard Hofker met een hamerprijs van € 590.000 een groot aandeel in het succes. Van de vijf meest kostbare schilderijen van Hofker zijn er nu drie via ons verkocht. De media aandacht rond dit schilderij  was enorm, zo verschenen er grote artikelen in o.a. de Telegraaf, het NRC en de Jakarta Post en besteedden radio- en TV programma’s (landelijk en regionaal) er aandacht aan.

Hieronder ziet u enkele uitslagen (hamerprijzen) van deze veiling.

Escher: ongelofelijk maar waar!

Zoals u wellicht weet is het veilen van werk van M.C. Escher naast Indonesische schilderijen en Aziatica een belangrijke specialisatie van ons veilinghuis. Doordat we de markt tot in detail kennen, liggen verrassingen minder voor de hand. Echter: de laatste veilingen zijn die er wel degelijk. Na de juni veiling melden we al sensationele uitslagen, maar deze keer (bij de veiling van ‘Exclusive items’) was er zelfs sprake van een overtreffende trap!

Zo werd ‘Huisje in de lava bij Nunziata, Sicilië’ voor maar liefst € 95.000 afgehamerd! Een wereldrecord, al zal dat weinig verbazing wekken in dit geval. Ook de overige 14 Eschers gingen voor flinke bedragen van de hand. In totaal realiseerden we vijf wereldrecords voor Escher in deze veiling.

Ook de volgende veiling van mei 2022 zal weer diverse werken van Escher bevatten.

Kunst en antiek: 24 - 31 januari 2022

 

Deze veiling vindt timed online plaats via onze dependance Veilinghuis Korendijk.

Zoals altijd is er weer voor elk wat wils!

Deadline voor inbreng: 19 december.

Meer informatie: www.veilinghuiskorendijk.nl.

Feestdagen

 

Tussen kerst en nieuwjaar is het veilinghuis gesloten. We zijn weer geopend vanaf maandag 3 januari.

We wensen u alvast goede feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022 toe!

Albert Saverys (1886-1964),
geveild 23 november 2021