Skip to main content

Nieuwsbrief april 2021

Hieronder vindt u beknopte informatie over onze komende veilingen.

Timed online veiling 19 april

Deze veiling wordt gehouden bij onze dependance Veilinghuis Korendijk. De veiling bevat weer een grote diversiteit aan kunst en antiek. Een record dit keer, meer dan 1900 kavels!

Kijkdagen (op afspraak):

  • vrijdag     16 april 10.00 – 17.00 u
  • zaterdag  17 april 10.00 – 17.00 u
  • maandag 19 april 10.00 – 17.00 u

Klik voor meer informatie op deze link:
TIMED ONLINE VEILING 19 APRIL 

Kantoor Amsterdam: nieuwe locatie!

Jarenlang hadden we een innamekantoor op de Herengracht te Amsterdam. Ondanks de prachtige locatie hebben we toch besloten de Herengracht te verlaten. De belangrijkste reden hiervoor was de bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

We hebben nu een oplossing gevonden door samen te werken met het Luther Museum Amsterdam. Beter bereikbaar, gemakkelijker parkeren, goede laad/los faciliteiten, en een werkelijk museale werkomgeving! Het museum is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht.

We gebruiken de ruimte in het museum voornamelijk voor de inname en taxatie van kunstobjecten uit het hogere segment. Voor een afspraak kunt u contact opnemen via 020-82 08 616.

Aziatica: 8 juni 2021

Dit wordt weer een grote veiling, waarin naast het gebruikelijke Chinese exportporselein ook latere stukken van goede kwaliteit worden aangeboden.

Een deel hiervan komt uit een grote collectie die samengesteld is in de jaren ’70 en ’80. Diverse stukken werden in het verleden gekocht bij Christie’s en Sotheby’s. Bij onze dependance Veilinghuis Korendijk worden op 19 april ook veel kavels uit deze collectie geveild.

De hier getoonde vaas in ‘claire de lune’ werd in 1986 bij Christie’s gekocht.

Voor al onze veilingen van juni kunt u nog inbrengen tot eind april.

Kunst- en antiek: 9 juni 2021

Deze veiling bevat een fraaie selectie kunst en antiek die ook voor internationale verzamelaars of musea interessant kan zijn.

We tonen hier twee museale Rozenburg vazen van eierschaal porselein. Deze komen uit een omvangrijke collectie met nog meer plateel. Een deel van deze collectie wordt op 19 april ook timed online geveild bij onze dependance.

Schilderijen: 9 juni 2021

Deze veiling bevat schilderijen vanaf ca. 1600 tot hedendaags, waaronder relatief veel werk van onze specialisatie M.C. Escher.

Hier afgebeeld is een schilderij van Reimond Kimpe (1885-1970). Het betreft een gezicht op de Oostkerk te Middelburg. Deze kerk zien we dagelijks vanuit ons veilinghuis.

Kimpe was een Belg, maar woonde het grootste deel van zijn leven in Middelburg. Hij verbleef ook een lange tijd in Parijs. Daar maakte hij via Otto van Rees kennis met Georges Braque en Pablo Picasso. In Parijs werd hij lid van de Surindépendants en exposeerde ook met hen.

Indonesische schilderijen: 10 juni 2021

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al aangaven, bevat deze veiling zoals voorheen weer topstukken van grote meesters in deze markt: Affandi, Bonnet, Dooijewaard, Lee Man Fong, etc.

De veiling bevat echter ook een aantal werken van Aziatische kunstenaars buiten Indonesië. Uit ervaring weten we dat de belangrijke verzamelaars uit Zuidoost Azië deze schilderijen ook verzamelen. Een voorbeeld hiervan is het hier afgebeelde werk van Lin Fengmian (1900-1991). Deze wordt door velen gezien als de belangrijkste pionier van de moderne Chinese schilderkunst. Net als de voor ons zo bekende Lee Man Fong studeerde hij in Europa, en is zijn stijl een samensmelting van Oost en West.