Hieronder vindt u beknopte informatie over onze veilingen en overige activiteiten.
Nieuwsbrief april 2020
Timed-online veiling
Morgen, vrijdag 24 april, beginnen de kijkdagen bij onze dependance Veilinghuis Korendijk. De veiling loopt af op Koningsdag, 27 april. Tijdens de kijkdagen zullen we een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnenlaten. Meer informatie en de catalogus: www.veilinghuiskorendijk.nl.
Al met al is het weer een interessante veiling met een heel divers aanbod.
Aan de volgende timed-online veiling wordt ook al gewerkt. Hiervoor hebben we o.a. een fraaie collectie steengoed en aardewerk binnengekregen. Heeft u nog stukken die hier goed bij passen, zoals bijv. tegels en Delfts aardewerk? Neem dan contact met ons op!
Volgende veiling Veilinghuis Korendijk: juni 2020
Internationale veilingen
De komende veilingen van het Zeeuws Veilinghuis worden in oktober en november gehouden. Het veilinghuis is gewoon geopend en ook taxaties aan huis vinden nog steeds plaats. Wel nemen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM nauwgezet in acht.
Voor deze veilingen zijn al fraaie stukken ingebracht. Hieronder tonen we er enkele.
Aziatica: 6 - 7 oktober 2020
Deze veiling bevat zoals u van ons gewend bent weer een grote diversiteit.
Eén van de topstukken is de hier getoonde Wucai ‘sweet meat box’. Dit is een bijzonder zeldzaam stuk met fraaie provenance. Richtprijs: € 30.000 – 40.000.
Ook bevat de veiling weer een grote collectie netsuke.
Indonesische schilderijen: 17 november 2020
Dit wordt weer een veiling van hoog niveau.
Het hier afgebeelde schilderij is van Roland Strasser (1885-1974). Hij werd geboren in Wenen en studeerde aan de kunstacademie van München. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij de officiële oorlogsschilder van het Oostenrijkse leger. Na de oorlog werd hij reizend kunstenaar. In 1920 kwam hij naar Nederlands Indië en woonde en werkte op Java, Sumatra, Nieuw Guinea en Bali. Op Bali ontmoette hij Willem Dooijewaard (waar we ook prachting werk van veilen), waarmee hij bevriend werd. Samen reisden ze naar China, Tibet, Mongolië en Japan. In 1935 kwam hij weer terug op Bali en leefde daar tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog verhuisden ze naar Santa Monica in Californië, waar hij in 1974 overleed.
De veiling bevat ook topstukken van o.a. Adolfs, Bonnet, Dooijewaard en zelfs één van Locatelli! Werk van Locatelli uit zijn Zuidoost Aziatische periode is bijzonder zeldzaam. Later hierover meer informatie.
De vraag vanuit Indonesië is overigens nog steeds groot. Daarnaast verwacht het IMF dat de economie van Indonesië (en ook China) dit jaar veel beter presteert (zelfs groeit) ten opzichte van andere landen.
Kunst- en antiekveiling: 18 november 2020
Deze veiling bevat weer een breed aanbod, waaronder uiteraard ook weer
werk van M.C. Escher.
Online taxatie - gratis ophalen
In deze tijden is het wenselijk om taxaties op afstand soepel te laten verlopen.
U kunt ons nu ook gemakkelijk bereiken via Whatsapp op het nummer
088-60 555 00.
Als u stukken wilt laten veilen, dan kunnen we deze in de week van 4 t/m 8 mei
kosteloos bij u laten ophalen.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het nieuwe boek over Rudolf Bonnet. In deze video wordt hier het één en ander over verteld. We werken hiervoor samen met musea en verzamelaars wereldwijd. Zo vond het Tropenmuseum in hun archief vele foto’s die nog nooit gepubliceerd zijn.